Підхід до створення інформаційної системи для ведення обліку присутності за допомогою камери в режимі реального часу - О. Havrylenko; N. Bogdanova; І. Sysak (Adaptivni Sistemi Avtomatičnogo Upravlinnâ)
Мета та завдання дослідження, наведеного в даній роботі, – створити інформаційну систему моніторингу відвідуваності студентів вищих навчальних закладів, за допомогою камери в режимі реального часу. Дана розробка (штучний інтелект) була створена за допомогою спрощення та вдосконалення окремих процесів розпізнавання обличь за рахунок машинного навчання з застосуванням алгоритмів для обробки та підготовки даних. Завдання розроблюваної системи – це моніторинг відвідуваності студентів вищих навчальних закладів, яка буде вести облік присутності студентів за допомогою live-камери. Об’єкт дослідження – процес розпізнавання обличь на відео. Предмет дослідження – методи та моделі розпізнавання обличь на відео.