Filozof Stjepan Zimmermann o vjeri u Isusa Krista - Ivan Macut (Nova Prisutnost)
U radu se istražuje promišljanje hrvatskog filozofa Stjepana Zimmermanna o vjeri u Isusa Krista. Uz uvod i zaključak, članak je podijeljen na tri dijela. U prvom dijelu izlaže se ukratko o životu i stvaralaštvu Stjepana Zimmermanna. U drugom dijelu izlaže se o Zimmermannovu shvaćanju vjere općenito. Dok kao suprotna stajališta odbacuje intelektualizam (logizam) i voluntarizam stoga što su to dva ekskluzivistička stajališta, Zimmermann smatra da je za kršćansku vjeru bitno da ona ne isključuje niti spoznajni niti nespoznajni element, nego uključuje oba zajedno. U trećem dijelu izlaže se o Zimmermannovim promišljanjima o vjeri u Isusa Krista koja po njemu ima moralni smisao, a to znači da treba priznati ono što je Krist učio o moralnom životu koji čovjeku otvara put za sjedinjenje s Bogom.