Bilgi Yönetim Uygulamalarinin Hasta Güvenliğine Etkisine Ilişkin Bir Araştirma: Afyonkarahisar Ilinde Bir Uygulama - Selma Altındiş; Mustafa Kurt (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu araştırmada, sağlık hizmetlerinde bilgi yönetimi uygulamalarıile hasta güvenliği arasındaki ilişki saptanmaya çalışılarak üst yönetimin konu ile ilgili gerekli çıkarımlar sağlamasıamaçlanmıştır. Arastırmanın örneklemini Afyon il merkezindeki özel, devlet ve üniveriste hastanelerinde çalışan, 362 sağlık personeli oluşturmaktadır. Bu hedef doğrultusunda, hasta güvenliği ile bilgi yönetimi faaliyetlerinin birbiriyle ilişkileri ve bilgi yönetim faaliyetleri ile hasta güvenliği algıdüzeyi araştırılmıştır. Arastırmanın sonucunda, hastanelerde bilgi yönetim faaliyetleri konusunda çalışanların algılarının “olumlu” olduğu ve genel olarak hasta güvenliği algılarının ise “orta” olduğu görülmüştür. Hastanelerde bilgi yönetim faaliyetleri ile hasta güvenliği arasında pozitif ve yüksek derecede bir ilişkinin olduğu ve sağlık hizmetlerinde uygulanan bilgi yönetim faaliyetlerinin hasta güvenliği üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olduğu sonucu elde edilmiştir.