СУЧАСНІ НАДВИСОКОВОЛЬТНІ КАБЕЛІ З ІЗОЛЯЦІЄЮ ЗІ ЗШИТОГО ПОЛІЕТИЛЕНУ (ОСОБЛИВОСТІ І ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ) - І.М. Кучерява (Праці Інституту електродинаміки Національної академії наук України)
У роботі представлено та проаналізовано основні переваги та тенденції в розвитку і використанні надвисоковольтних кабелів зі зшито-поліетиленовою ізоляцією. Внаслідок своїй здатності підтримувати інтеграцію з відновлюваними джерелами енергії та волоконно-оптичними технологіями, підвищувати ефективність мережі, знижувати втрати при передачі, а також завдяки досягненням і новим технологіям у конструкціях та вдосконаленні ізоляційних матеріалів, ці кабелі відіграють значну роль у розвитку енергетики в світі та створенні майбутньої енергетичної інфраструктури. Бібл. 31, рис. 3, табл. 3.