The Democratic Deficit and the European Transparency Initiative - Dilek Yiğit (Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi)
Supranasyonel bir kurulu olan Avrupa Birli i’nin karar organlarõnõn, büyük ölçüde temsili demokrasiye istinat etmiyor olmasõ, Birli in karar-alma mekanizmasõnõn demokratik kalitesi ve Birli in me ruiyeti konusunda kaygõlara neden olmaktadõr. Bu makale, Avrupa Birli i’nde demokrasi açõ õnõn nedenleri üzerinde dururken, Avrupa "effaflõk Giri imi’nin, demokrasi açõ õ sorununu ne ölçüde çözebilece ini analiz etmektedir