Порушення договірних зобов’язань у міжнародному праві в умовах збройного конфлікту: теоретичні та практичні аспекти - I. M. Horobets (Аналітично-порівняльне правознавство)
У статті здійснено комплексний аналіз порушення договірних зобов’язань у міжнародному праві в умовах збройного конфлікту. За допомогою поєднання класичного догматичного підходу та сучасних тенденцій судової та арбітражної практик, автору вдалось комплексно окреслити межі застосування принципу pacta sunt servanda, а також правових доктрин «force majeure», «наступної неможливості виконання» і «докорінної зміни обставин» як підстав для уникнення відповідальності за невиконання договірних зобов’язань.