مروری بر مواد رنگزای عاری از فلز نورتاب برای استفاده در دیودهای آلی نورتاب - مژگان حسین نژاد; سهراب نصیری (مطالعات در دنیای رنگ)
دیودهای نورتاب آلی که از مواد و تجهیزات آلی تهیه می‌‌شوند به دلیل کاهش هزینه‌‌ها و سهولت فرآیند تهیه و تولید ناشی از حذف فلزات سنگین، افق روشنی در توسعه نمایشگرها و فناوری تولید روشنایی ایجاد می‌‌کنند. امروزه، تحقیقات زیادی بر روی توسعه مواد نورتاب آلی با کارایی بالا انجام می‌‌شود. برای این منظور و طراحی یک ماده موثر، توجه به دو نکته ضروری است: 1) چگونگی غلبه بر محدودیت بازده ناشی از تعداد اسپین-اکسایتون و 2) روش افزایش بازده جفت‌‌شدگی بیرونی. ترکیبات عاری از فلز قابل استفاده در دیودهای آلی نورتاب به دو طبقه کلی، ترکیبات کوچک مولکول و دندریمرها دسته‌‌بندی می‌‌شوند. ترکیبات نورتاب متنوعی از این طبقه‌‌ها سنتز و برای کاربرد در ساختار دیودهای آلی نورتاب مورد ارزیابی قرار گرفته است. این مقاله مروری بر مواد رنگزای تابش‌کننده آلی عاری از فلز برای استفاده در دیودهای آلی نورتاب می‌‌باشد.