The concept of triple Helix extended model in Lodz in the light of own work - Trippner-Hrabi Justyna (Management)
Funkcjonowanie i rozwój przedsiębiorstw determinowane jest między innymi przez dopływ do ich struktur aktualnej wiedzy. Podmioty będące liderami rynkowymi winny wobec tego wchodzić we współpracę z jednostki naukowymi, które są dostawcami nowoczesnych rozwiązań zarówno technicznych jak i organizacyjnych. Kooperacja taka w danym regionie powinna być przeprowadzana przy udziale organów samorządowych, których zadaniem jest wielopłaszczyznowa i długotrwała pomoc między zainteresowanymi stronami