Науково-практичні аспекти правового регулювання використання природних ресурсів для рибогосподарських потреб - D. M. Kolomiytseva; T. B. Sarkisova; Y. V. Nosik (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Вказується, раціональне природокористування є нагальним пріоритетом як для України, так і для всієї світової спільноти. Рибогосподарська галузь, що демонструє стрімкий розвиток серед харчових виробництв і потенційно може негативно впливати на екологічний стан природних ресурсів та екосистем, потребує запровадження спеціального правового режиму використання природних ресурсів. Ефективне правове регулювання використання водних біоресурсів, водних об’єктів та земель водного фонду виступає ключовим фактором, який одночасно сприяє сталому розвитку і продовольчій безпеці, а також забезпечує баланс між публічними та приватними інтересами суб’єктів рибного господарства та правову визначеність їхнього правового статусу.