Za anketu vam treba približno 3 minute, a novu knjižnicu dobivate zauvijek! - Ivančica Đukec Kero; Kristina Krpan; Aleksandra Pikić (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske)
Cilj. Ovim istraživanjem željelo se saznati u kojoj su mjeri Zagrepčani i Zagrepčanke otvoreni prema uslugama najmodernijih europskih i svjetskih narodnih knjižnica, a koje bi im nova gradska knjižnica mogla ponuditi.