Från Från Jesaja till Obadja - Bengt Pohjanen (Svensk Exegetisk Årsbok)
Denna artikel av Bengt Pohjanen beskriver författarens litterära och andliga resa, där hans författarskap speglar en sammansmältning av olika kulturella, språkliga och filosofiska influenser. Pohjanen skildrar sina tidiga upplevelser av berättande, präglade av religiösa texter och traditioner, och utforskar hur hans gränsidentitet mellan Sverige och Finland har format hans skrivande. Genom referenser till Bibeln, Laestadius och klassisk filosofi reflekterar han över språkets och berättandets roll i skapandet av identitet och tillhörighet. Texten erbjuder en djupdykning i Tornedalens unika tvåspråkighet och dess litterära inträde i den svenska kulturvärlden.