ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ СОЦІАЛЬНО ВІДПОВІДАЛЬНИХ ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ: ТРАНСФОРМАЦІЇ ПІД ВПЛИВОМ ЦІЛЕЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - В.К. МАЛОЛІТНЕВА (Економіка та право)
Досліджено вплив процесів забезпечення сталого розвитку на правове регулювання соціально відповідальних публічних закупівель. Відзначено, що у контексті нових викликів, які постали перед світом, публічні закупівлі зазнають змін шляхом появи більшої кількості «зовнішніх» вимог, зокрема у сфері соціального захисту, прав людини та працівників, які не є притаманними для закупівельного процесу, а спрямовані переважно на досягнення цілей інших напрямів держаної політики. Доведено, що не всі соціальні вимоги є «зовнішніми» по відношенню до закупівельного процесу і спрямовані переважно на забезпечення рівних умов участі у закупівлі та конкуренції. Визначено умови, за яких соціальні вимоги у закупівлях можна вважати «зовнішніми» по відношенню до закупівельного процесу. Виявлено особливості розвитку соціально відповідальних публічних закупівель в Україні, які набувають поступового поширення.