FARKLI ALÜMİNYUM ALAŞIMLARININ MIG KAYNAK YÖNTEMİ İLE KAYNAK EDİLEBİLİRLİĞİNİN İNCELENMESİ - Ali Yürük (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi)
Bu çalışmada farklı alüminyum alaşımlarının kaynak bölgesinin mekanik ve mikroyapı özelliklerine, MIG kaynak parametrelerinin etkileri incelenmiştir. Çalışmada AA1050 Al alaşımı ile AA5754 AlMg alaşımı kullanılmıştır. Kaynak uygulaması farklı kaynak akımı ve tel hızlarında gerçekleştirilmiş ve daha sonra kaynaklı birleştirmelerin mekanik özelliklerini belirlemek için çekme deneyi ve sertlik ölçümleri yapılmıştır. Ayrıca mikroyapıda meydana gelen değişiklikleri belirlemek için de mikroyapı çalışmaları yapılmıştır.