Položaj kao faktor rekreativne vrijednosti šumskih kompleksa gravitacionog područja Banjaluke - Ljiljana Došenović (Glasnik Šumarskog Fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci)
Način određivanja rekreativne vrijednosti šumskog kompleksa u krugu gravitacionog područja. Faktor položaja šumskog kompleksa u krugu gravitacije. Prirodna opremljenost šumskih kompleksa za rekreaciju. Obilježja prema mjernoj skali vrednovanja/ivica šumskih kompleksa, sastav vrsta drveća, izgrađenost šume, reljef. Problematika rekreacije, u širem smislu, sa aspekta prostornog i urbanističkog planiranja. Rekreativna aktivnost kao prostorno planerska kategorija. U zaključku se ističe da budući razvoj rekreacije zavisi, između ostalog, od stepena razvijenosti društvenog i ličnog standarda kao elementa cjelovitih društvenoekonomskih uslova.