Otizm ve tourette sendromu birlikteliğinde düşük doz aripiprazol monoterapisinin etkinliği: olgu sunumu - Necati Uzun (Genel Tıp Dergisi)
Otizm Spektrum Bozukluğu OSB çocukluk döneminde başlangıç gösteren, iletişimde büyük sorunlara yol açan ve bireyin işlevselliğini ve yaşam kalitesini belirgin şekilde etkileyen bir nörogelişimsel rahatsızlıktır. Tik bozuklukları, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu gibi birçok psikiyatrik hastalıkla komorbidite gösterebilmektedir. Atipikantipsikotikler OSB olgularında irritabilite ve eşlik eden psikiyatrik rahatsızlıkların tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu ilaçlardan aripiprazol son yıllarda etki profili nedeniyle oldukça popülerlik kazanmıştır. Psikiyatrik bozuklukların tedavisinde düşük doz aripiprazolünmonoterapi olarak etkinliği dikkat çekicidir. Bu olgu sunumunda ASD ve Tourette Sendromlu otistik çocuğun tedavisinde düşük doz aripiprazolmonoterapisinin etkinliğini sunacağız