Disputas lulianas en la enseñanza universitaria de Mallorca durante el siglo XVIII - Francisco José García Pérez (Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació)
El dia d’avui cada vegada són més els treballs que analitzen la privilegiada situació que tenia la docència lul·liana a la Universitat de Mallorca al llarg de l’edat moderna. De fet, la presència de Ramon Llull a l’illa és un fet indubtable. No obstant això, també és cert que l’ensenyament del lul·lisme va topar, des dels inicis, amb molts obstacles. Des de la fundació de la Universitat Lul·liana i Literària el 1692, les doctrines del Beat van estar assetjades per distintes dificultats, que perseguien que desapareguessin. Aquest article pretén, precisament, donar a conèixer quins foren els perills que amenaçaren l’estabilitat del lul·lisme durant el segle xviii; potser, la seva època més difícil. El que es presenta a continuació és la cara més oculta i amarga del lul·lisme universitari. Per fer-ho, es posa èmfasi en tots aquells elements que contribuïren, en més o menys mesura, a entorpir els grans assoliments aconseguits en el món acadèmic mallorquí.