Технологічні прийоми удобрення картоплі в короткоротаційній сівозміні на супіщаних дерново-підзолистих ґрунтах Полісся України - С. А. ЛЯЩЕНКО; Т. М. ОЛІЙНИК; Н. А. ЗАХАРЧУК (Передгірне та гірське землеробство і тваринництво)
У статті висвітлено результати трирічних досліджень, які проводилися в Інституті картоплярства НААН у 2016–2018 рр. на базі стаціонару в короткоротаційній сівозміні. У результаті проведених досліджень встановлено, що заробка в ґрунт сидеральної маси позитивно впливає на його агрофізичні властивості, поліпшує структуру і вологоємність. Забезпечує отримання 17,7 т/га бульб картоплі ранньостиглого сорту Скарбниця.