РЕГУЛЯТОРНА «ПІСОЧНИЦЯ» (ПЛАТФОРМА) ЯК ФОРМА ІННОВАЦІЙНО ОРІЄНТОВАНОГО ПРАВОВОГО ЕКСПЕРИМЕНТУ: ДОСВІД ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОГО ЗАКОНОДАВСТВА - Володимир УСТИМЕНКО; Руслан ДЖАБРАІЛОВ; Веста МАЛОЛІТНЕВА; Станіслав СЄРЄБРЯК (Економіка та право)
Доведено, що регуляторна «пісочниця» за своєю суттю є багатовимірним правовим явищем, яке за сукупністю ознак можна одночасно віднести до: форми правового експерименту; моделі адаптивного регулювання; спеціального режиму здійснення господарської діяльності. Обґрунтовано, що з урахуванням прогресивної правотворчої практики ЄС та підходів, закладених в актах права ЄС, потребує удосконалення національне законодавство, що визначає загальні підходи до юридичного проєктування актів законодавства у частині створення передумов для інноваційно орієнтованого правового експерименту у формі регуляторної «пісочниці» (платформи) та особливості формування правової моделі регуляторної «пісочниці» (платформи).