STUDIU PRIVIND TAXONOMIA ALGOFLOREI LACULUI LA IZVOR (CHIŞINĂU) - Boris NEDBALIUC; Eugenia CHIRIAC; Pavel PÎNZARU; Rodica NEDBALIUC (Acta et Commentationes: Ştiinţe Exacte şi ale Naturii)
n articol sunt prezentate rezultatele cercetărilor floristice asupra algoflorei lacului „La Izvor”. Au fost înregistrate 196 de specii şi varietăţi de alge ce aparţin la 6 filumuri. Algoflora bentonică se dezvoltă abundent pe diferite tipuri de substraturi, formând o biomasă de la 10 g/m2 până la 1,5 kg/m2, cu predominarea clorofitelor, cianofitelor şi diatomeelor. Comparativ rar se întâlnesc algele euglenofite, xantofite şi dinofite.