Генетичні кореляції врожайності пшениці озимої із селекційними індексами в стресових умовах середовища - Л. М. Дриженко; В. М. Тищенко; О. П. Чернишова (Plant Varieties Studying and Protection)
У досліді вивчали формування селекційних індексів сортів пшениці озимої в різних умовах середовища в роки з ранньою та пізньою весняною вегетацією. Рання або пізня вегетація – це стресовий чинник для генотипу, і, безумовно, в технології селекційного процесу важливо знати, як впливають стресові чинники на формування та мінливість селекційних індексів. За результатами досліджень встановлено, що в стресових умовах середовища під час доборів на потенціал урожаю на ранніх етапах селекції можна використовувати такі селекційні індекси, як збиральний та індекс лінійної щільності колосу, які можуть бути використані як маркерні ознаки.