Vloga nosilcev izvršilne oblasti in parlamentov držav članic v Evropski uniji (EU) - Rudi Kocjančič (Central European Public Administration Review)
Pisec obravnava vlogo nosilcev izvršilne oblasti in parlamentov držav članic vEvropski uniji (EU). Pri tem ugotavlja, da imajo nosilci izvršilne oblasti teh držav sistemski primat v institucijah te organizacije in da je vloga Evropskega parlamenta v EU drugorazredna. Posebej analizira in problematizira omejeni vpliv nacionalnih parlamentov na opravljanje zakonodajne funkcije te organizacije.