FORMELE CANONICE ALE SISTEMELOR DIFERENȚIALE CUBICE CE POSEDĂ DREPTE INVARIANTE REALE DE-A LUNGUL UNEI DIRECȚII A CĂROR MULTIPLICITATE TOTALĂ ESTE EGALĂ CU ȘAPTE - Vadim REPEȘCO (Acta et Commentationes: Ştiinţe Exacte şi ale Naturii)
Fie sistemul diferențial cubic general x  Px, y , y  Qx, y, unde P Q x y , , R  , max deg ,deg 3  P Q  , GCD P Q  , 1   . Conform [1], pentru un sistem diferențial cubic se poate de construit o integrală primă de tip Darboux, dacă sistemul dat posedă un număr suficient de drepte invariante considerate cu multiplicitățile lor. În această lucrare se obțin 26 sisteme ce reprezintă formele canonice ale sistemelor diferențiale cubice ce posedă drepte invariante reale de-a lungul unei direcții și a căror multiplicitate totală este egală cu șapte împreună cu dreapta de la infinit.