Promethee Sıralama Yöntemi İle Özel AlışverişSiteleri Üzerine Bir Araştırma - Nihan Özgüven (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
İnternet üzerinden alışverişyapmanın tüketicilere sağladığıfaydalar, internetten alışverişeğiliminin artmasına neden olmuştur. Bugünlerde, tüketiciler alışverişlerinin çoğunu internetten yapmaya başlamışlardır. İşletmeler de bu eğilimin farkında olduklarından yepyeni alışverişsiteleri yaratıp, tüketiciye sunmaktadır. Bu alışverişsitelerinin birbirleriyle rekabet edebilmeleri için farklılık yaratmalarıgerekmektedir. Bu nedenle, her alışverişsitesi tüketiciye birbirinden farklıüstün özellikler sunmaktadır. Bu çalışmada, çok kriterli karar verme yöntemi olan promethee yönteminin pazarlama alanında uygulanmasıgösterilmektedir. Bu kapsamda, tüketicilerin, özel alışverişsitelerini tercih etmeleri, teslimat süresi, kampanya geçerlilik süresi, indirim çekleri, taksit imkanı, güncel kampanya sayısıve kampanyalıkredi kartısayısıkriterleri ile değerlendirilmektedir. Çalışma sonucunda, C özel alışverişsitesi, diğer sitelere göre daha etkindir.