ПЕРЕЛІЧЕННЯ ЯК ЗАСІБ СТРУКТУРУВАННЯ ДОМЕНУ “ПОКАЗНИКИ ЕКОНОМІЧНОЇ СИСТЕМИ” В АНГЛОМОВНОМУ ЕКОНОМІЧНОМУ ДИСКУРСІ - Марина Антонова (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Літературознавство. Мовознавство. Фольклористика)
Вступ. Лінгвокогнітивний підхід, залучений до дослідження перелічення, передбачає його розгляд як засобу, що сприяє структуруванню й репрезентації концептуальної інформації. Звернення до перелічення як дискурсивної форми уможливлює встановлення його ролі в концептуальному представленні фахової економічної інформації. Унаслідок дослідження перелічення в економічному дискурсі було встановлено домени економічної системи. Мета цієї статті – визначення ролі перелічення у структуруванні домену "економічні показники". Матеріалом дослідження слугує англомовний економічний дискурс періоду фінансової кризи 2008 р.