Analiza procesa planiranja i projektiranja uređenja prostora javne namjene – groblje u Općini Baška - Iva Mrak; Marko Franković; Jure Lisak (Zbornik Radova)
Zbog demografskih čimbenika tema planiranja i projektiranja proširenja i uređenja groblja postaje sve važnije pitanje. Cilj je rada poboljšanje razumijevanja suvremenog procesa pristupa planiranju i projektiranju uređenja prostora javne namjene kako bi se utvrdile mogućnosti poboljšanja standardne prakse. U radu se analizira proces planiranja i projektiranja uređenja groblja Općine Baška, kao karakterističnog primjera te tipologije u Hrvatskom primorju.