Europol 25, Magyarország 20 - Mátyás Hegyaljai (Belügyi Szemle)
Cél: Az Europol az elmúlt negyed évszázadban folyamatos fejlődésen ment keresztül, amellyel párhuzamosan a jogi keretek is változtak az Európai Unió elvárásainak megfelelően. Ezzel együtt a feladatkörök kibővültek, a kapcsolatrendszer pedig széles körűvé vált.