Правове регулювання діяльності управління дотримання прав людини у сфері гендерної рівності - K. I. Shapovalova (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
В умовах повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну питання забезпечення гендерної рівності, запобігання та протидії дискримінації, зокрема за ознакою статі, набувають критичного значення. Їх вирішення вимагає комплексного підходу та консолідації зусиль державних і громадських інституцій. Україна, дотримуючись євроатлантичного курсу, продовжує впроваджувати політику гендерної рівності як один із фундаментальних принципів демократичного суспільства.