Образна система в поезії І. Виргана: інтермедіальний вимір - Marina Povar (Pitannâ Lìteraturoznavstva)
Порушується проблема образної системи в контексті художньої творчості Івана Виргана. Розглянуті образи та проблематика в поезіях та оповіданнях митця. Серед домінант творчості поета – образ рідної землі, села, саду, річки Сули, жіночі образи. Підкреслено інтерес до інтермедіальних засобів (живопису, музики, кіномистецтва), зазначено способи вираження переживань, думок через взаємодію мистецтв, образної системи, національних складових, мовних засобів. Це забезпечує відчуття об’ємності, скульптурності образів у творчому доробку Івана Виргана.