استراتژی تشکیل پرتفوی با نسبت‎های SVAM، P/CF و P/S اصلاح شده در بورس تهران - حامد آراد; میثم کاویانی; مرتضی کاویانی (پژوهش‌های راهبردی بودجه و مالیه)
انتخاب استراتژی‌های برتر در تشکیل پرتفوی سرمایه‌‌گذاری با توجه به تمرکز سرمایه‌گذاران برای برقراری توازن بین ریسک و بازده و دستیابی به بازده بهینه از موضوعات مهم پژوهشی در بازارهای سرمایه محسوب می‌شود. این پژوهش از پنج معیار نسبی برای چینش پرتفوی انتخاب کرده که برای این منظور از داده‌های 100 شرکت بورس تهران طی سال‌های 1391 الی 1400 در 10 پرتفوی بهره گرفته است. شواهد نشان‎دهنده این است که پرتفوی‎های ایجاد شده با نسبت‎های PS و PS‎های اصلاح شده در قیاس با پرتفوی PCF بازدهی تجمعی کمتری داشتند. نتایج آزمون ویلکاکسون نیز وجود تفاوت معنادار در برخی از زوج پرتفوی‎ها را نشان می‌دهد. نتایج آزمون T زوجی نیز نشان می‌دهد بازدهی پرتفوی‎های نسبت PS اصلاح شده با حاشیه سود (MPS2) در مقایسه با پرتفوی نسبت‎های PS و PS اصلاح شده با بدهی (MPS1) عملکرد بهتری داشته است. نتایج همچنین نشان داد که پرتفوی‎های تشکیل شده با نسبت‎های PCF و ارزش افزوده سهامدار به ارزش بازار (SVAM) عملکرد بهتری در مقایسه با پرتفوی‎های PS و نسخه‌های اصلاح شده آن دارد، در حالی که پرتفوی‎های تشکیل شده با نسبت‎ PCF با نسبت‎های SVAM تفاوت معناداری نشان نمی‌دهند.