Особливості синтезу прямих та спіральних вуглецевих нанотрубок піролітичним методом - Ol. D. Zolotarenko; An. D. Zolotarenko; E. P. Rudakova; N. Y. Akhanova; M. Ualkhanova; D. V. Schur; M. T. Gabdullin; T. V. Myronenko; A. D. Zolotarenko; M. V. Chymbai; I. V. Zagorulko; O. O. Havryliuk (Хімія, фізика та технологія поверхні)
Мета науководослідної роботи полягала у піролітичному синтезі вуглецевих нанотрубок прямого та спірального типу приблизно однакового діаметра, а також їхній комплексний аналіз. Для вирішення поставленої задачі була створена нова установка для піролітичного синтезу вуглецевих наноструктур (ВНС), з реактором синтезу, який для кожного процесу синтезу може мати свій кут відносно класичного горизонтального положення вісі реактора. Даний реактор дозволив розробити метод отримання конгломератів спіралеподібних багатостінних вуглецевих нанотрубок (СБВНТ) діаметром 15–60 нм та синтезувати прямі багатостінні вуглецеві нанотрубки (ПБВНТ) діаметром від 5 до 60 нм.