Застосування методу сегментації на основі моделей нейронних мереж для вирішення задач розпізнавання номерних знаків - А. Яковлев (Adaptivni Sistemi Avtomatičnogo Upravlinnâ)
Через мінливість навколишнього середовища реального світу існуючі підходи не завжди можуть бути ефективними при вирішенні завдання розпізнавання номерного знаку. Нейромережі, що використовуються в галузі розпізнавання образів та є активно досліджуваними сьогодні мають потенціал до підвищення якісних характеристик при вирішенні подібних завдань в галузі розпізнавання. В даній статті проведено огляд застосування методу сегментації на основі моделей нейронних мереж для вирішення задач розпізнавання номерних знаків. Отримані результати продемонстровано на вирішенні практичного завдання та доведено ефективність запропонованого підходу.