Edukacja ustawiczna w Branżowych Centrach Umiejętności - Stefan M. Kwiatkowski (Edukacja Ustawiczna Dorosłych)
W artykule scharakteryzowano nowe placówki kształcenia ustawicznego – branżowe centra umiejętności, które zostały zapisane w Krajowym Planie Odbudowy i Zwiększania Odporności (KPO). W szczególności przedstawiono cele i funkcje tych placówek oraz formy ich działalności.