Альтернативні технології композитних високонавантажених авіаконструкцій: якісний метод прийняття багатокритеріальних рішень. Комплексне представлення: IV частина. Рівновага та стійкість динамічної моделі АДС - Volodymyr Zabashta (Mechanics and Advanced Technologies)
Основним напрямом четвертої частин роботи є дослідження автономної динамічної системи в царині авіаційної технології, спираючись на положення якісної теорії диференціальних рівнянь з залученням  метода фазового портрета. Матеріали та результати статті виходять із відправних положень в задачі прийняття рішень (ЗПР), зазначених [1], [3] емпірико-формалізованого напряму досліджень в зіставленні за превалюванням (найперше – якість) препрего-автоклавних (ПАВ) та безавтоклавних VARTM технологій при виготовленні вуглепластикових авіаконструкцій (АК) типу високонавантажених стрингерних панелей кесона крила (ВСП) магістральних літаків. Тобто йдеться про велику багатоетапну (на основі ЧТП) технологічну систему. В основі дослідження в цілому – системний аналіз (SA) та інтерпретоване структуро – функціональне моделювання АТП. Застосований оцінний інструментарій і критеріально-оцінний апарат на основі макрорів- невої АДС та низки технологічних конструктів та інших конфігурацій [2]. Досліджені особливі точки, стійкість та фазовий портрет АДС (квадратична функція), з залученням інтерпретованих елементів топології многовидів, а також точки біфуркації системи.