I.Dünya Savaşı’nın Avrupa Resim Sanatına Etkileri - Ayşegül Nihan EROL ŞAHİN; Sevgi KAYALIOĞLU (Gazi Akademik Bakış)
1914 yılında Avrupa’da başlayan ancak sömürge devletlerin ve diğer devletlerin de müdahil olmalarıyla tüm dünyaya yayılan savaşın katılan tüm ülkelere büyük oranda etkileri olduğu, bu etkilerin de uzun yıllar boyunca sürdüğü bilinmektedir. Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan savaşın, savaşa katılan diğer devletlerde de siyasi, ekonomik ve toplumsal konularda çeşitli değişimlere sebep olduğu görülmektedir.