ارزیابی روابط دولت و پیمانکاران در زمینه‌ی‌ منابع مالی پرو‌ژه‌های معدنی با استفاده از روش چانه‌زنی نَش - امیر فضلی اله آبادی; مجید عطایی پور (مهندسی صنایع و مدیریت شریف)
صنعت معدن به‌ دلیل تأمین مواد اولیه، نقش مهمی در اقتصاد جهانی ایفا می‌کند. با این حال، روابط دولت و پیمانکاران در صنعت معدن می‌تواند پیچیده باشد، به‌ویژه در شرایطی که منابع مالی محدودی وجود دارد. اهداف نوشتار حاضر، شامل: مدل‌سازی روابط دولت و پیمانکاران با استفاده از نظریه‌ی‌ بازی‌ها و ارزیابی استفاده از چانه‌زنی نش به‌عنوان روشی برای حل تعارض‌ها و دستیابی به نتایج بهینه است. با تجزیه‌ و تحلیل سیاست‌های استخراجی پیمانکاران معدنی از منظر دولت به‌عنوان ناظر بازی، این نتیجه به‌دست آمده است که بخش دولتی به ‌دلیل حجم بالای سرمایه‌گذاری، سهم بیشتری دارد؛ که این موضوع باعث می‌شود قدرت چانه‌زنی بخش دولتی بیشتر باشد. در انتها، با محاسبه‌ی دستاوردهای هر یک از بازیکنان مشخص شده است که سهم دولت در سیاست تولید پایدار و تولید بیشینه به ترتیب 838866 و 838264 میلیارد ریال است. در سوی دیگر، سهم پیمانکاران معدن به ترتیب به 65642 و 64126 میلیارد ریال می‌رسد.