ФОРМУВАННЯ МІЖРЕГІОНАЛЬНИХ СИСТЕМ В ЕКОНОМІЦІ УКРАЇНИ - I.Z. Storonyanska (Економіка та право)
Стаття присвячена оцінці можливостей і обмежень застосування інтеграційного підходу до регіонального розвитку. Зокрема, визначено цілі, потенціал і особливості його реалізації в соціально-економічних умовах України. Сформульовано основні імперативи процесу формування розширеного простору міжрегіональної економічної системи у структурі національної економіки України. На основі оцінки глибини інтеграції визначено доцільну, з точки зору наявних інтеграційних взаємодій, схему формування міжрегіональних економічних систем в Україні. Конкретизовано основні інструменти інтенсифікації інтеграційних взаємодій у межах міжрегіональних економічних систем-кластерів, макрорегіонів).