Er døden et onde?<subtitle>En diskusjon av tapsteorien – og et forsvar av Epikur</subtitle> - Bjørn Hol (Norsk Filosofisk Tidsskrift)
Sammendrag Tapsteorien er den rådende teorien for å forklare den vanlige intuisjon at døden er et onde for den som dør. Teorien har ofte som utgangspunkt å forsøke å vise at Epikur, som argumenterte for at døden ikke er et onde for den som dør, tar feil. Og feilen er at Epikur ikke har sett at den døde lider et tap ved å dø, nemlig tapet av resten av sitt liv. Målet med denne artikkelen er å vise at tapsteorien, slik den foreligger, lider av en rekke mangler, mangler som tilsier at teorien bør avvises og at Epikur har rett i at døden ikke er et onde for den som dør.