Основні тенденції забезпечення правової охорони авторського права і суміжних прав у цифровому середовищі - O. O. Starchenko (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Стаття присвячена дослідженню особливостей правової охорони авторських прав і суміжних прав в умовах функціонування цифрового середовища. Запропоновано розглядати цифрове середовище як особливий новітній простір, в межах якого здійснюються процеси, направлені на обробку, зберігання та передачу інформації, а також безпосереднє її створення.