Культура спілкування в нових реаліях інформаційно-комунікаційного середовища - O. G. Glushchuk (Вісник Харківської державної академії культури)
Розглянуто таке явище, як культура спілкування у нових соціокультурних умовах з точки зору його активного розвитку та потужного застосування інформаційно-комунікаційних технологій у різних галузях життя соціуму. Особливо важливим це вбачається на сучасному етапі інтеграції України у світове соціокультурне середовище. Розкрито головні фактори, що впливають на становлення культури спілкування в людей, котрі безпосередньо використовують нові технології для комунікації. Приділено увагу вияву характерних форм комунікації, які розвинулися під впливом інформаційної революції.