Правові проблеми екологізації сільського господарства у світлі стратегії сталого зростання: сучасний стан та перспективи - N. M. Obiiukh (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Стаття присвячена глибокому та всебічному дослідженню правових проблем екологізації в агросфері та аналізу сучасних підходів до екологічного управління в сільському господарстві. Автором досліджено поняття «стале сільське господарство» та його ознаки, а також розглянуто питання, чому на даний час екологізація є важливою складовою сталого сільського господарства. У статті розглядаються правові питання щодо імплементації концепції екологізації в українському законодавстві. Зокрема, в контексті охорони земель в сільському господарстві та регулювання органічного сільського господарства. Проаналізовано сучасні напрями екологізації, які впроваджуються в західних країнах і поступово стають актуальними для України. Мова йде про органічне сільське господарство, захисне землеробство та агролісівництво. Встановлено, що агролісівництво є одним із ефективних прикладів екологізації сільськогосподарської діяльності в умовах фермерських господарств.