راه‌کارهای یادگیری و انتقال مفاهیم باستان‌شناسی به کودکان در موزه‌های باستان‌شناسی - عنایت‌الله دادمن (غالب)
آموزش، یکی از رسالت اصلی موزه‌ها در جهان به‌شمار می‌رود؛ از‌این‌رو، موزه‌ها، ‌به‌عنوان بنیاد‌های اجتماعی و در عین‌حال آموزش‌محور، می‌توانند به آموزش و بازیابی عناصر هویت تاریخی و اجتماعی افراد جامعۀ خود مدد ‌برسانند؛ در‌این میان، موزه‌های باستان‌شناسی نقش به‌سزایی در معرفی و شناخت این عناصر دارند. هدف این تحقیق بیان مبانی آموزشی و‌ نقش موزه‌ها با تأکید بر ابعاد تعلیمی بوده است. ضرورت انجام این تحقیق زنده‌نگه‌داشتن‌ میراث فرهنگی، آشنایی با هویت ملی و قومی و برقراری ارتباط و مفاهیم باستان‌شناسی ‌است. روش این تحقیق تحلیلی – توصیفی بر مبنای مطالعات کتاب‌خانه‌یی است. نتایج حاصل از این بررسی نشان می‌دهند موزه‌های باستان‌شناسی در جهت آموزش گام بر می‌دارند که در جامعه می‌تواند بستری تأثیرگذار در امر آموزش کودکان و نوجوانان به‌وجود آورد و در تحقق اهداف آموزش‌دهنده می‌تواند نقش به‌سزایی را ایفا کنند. درضمن، کودکان به‌طور کلی فعالیت‌هایی را که در موزه‌های باستان‌شناسی انجام می‌دهند، به صورت عملی و هم‌راه با بازی صورت می‌گیرد، که برای یادگیری مفاهیم باستان‌شناسی، توصیه می‌شود‌‌ استراتیژی‌های اجتماعی و فرهنگی باید در زمینه‌های یادشده تعمیم شود.