مطالعۀ تأثیر کیفیت خدمات بر مشارکت ورزشی دانشجویان دانشگاه‌های شهر اراک - کریم زهره‌وندیان (علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد)
هدف پژوهش حاضر بررسی نقش کیفیت خدمات بر مشارکت ورزشی دانشجویان در اماکن ورزشی دانشگاه‌های شهر اراک است. این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی-همبستگی است. جامعۀ آماری تحقیق شامل کلیۀ دانشجویان دانشگاه‌های شهر اراک (18000 نفر) بود که نمونه از بین آنها به‌ روش نمونه‌گیری طبقه‌ای نسبی انتخاب شد. ابزار مورد استفاده جهت جمع‌آوری داده‌ها شامل سه پرسشنامۀ کیفیت خدمات لیو و چن (2012) با 22 گویه، رضایت‌مندی مشتریان کرونین (2000) با 4 سؤال و تمایل حضور دانکن و گری (2002) با 6 سؤال ( جهت سنجش تمایل به مشارکت ورزشی) بود. اعتبار صوری و محتوایی پرسشنامه‌ها توسط نظرات متخصصان (12 نفر)، و روایی سازه با تحلیل عاملی تأییدی سنجیده شد. پایایی به‌وسیلۀ آلفای کرونباخ تأیید شد. جهت تجزیه‌ و تحلیل داده‌ها روش‌های آماری توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد و نمودار) و استنباطی (آزمون کولموگروف اسمیرنوف، کشیدگی و چولگی، آزمون تی تک‌نمونه‌ای، تحلیل عامل تأییدی و معادلات ساختاری) در نرم‌افزارهای SPSS16 و LISREL8.8 استفاده شد. نتایج نشان داد که کیفیت خدمات اثر مستقیم و معناداری روی رضایت‌مندی (ضریب مسیر 75/0) و مشارکت در ورزش (ضریب مسیر 15/0) دانشجویان در اماکن ورزشی دانشگاه‌ها داشت و اثر کیفیت خدمات روی رضایت‌مندی نسبت به مشارکت ورزشی بسیار قوی‌تر بود. همچنین نتایج نشان داد رضایت‌مندی نقش میانجی روی رابطۀ بین کیفیت خدمات و مشارکت ورزشی دانشجویان در اماکن ورزشی دانشگاه‌ها داشت (ضریب مسیر 75/0). بنابراین مدیران و مسئولان ورزش دانشجویی در دانشگاه‌ها باید با در نظر گرفتن نقش کیفیت خدمات در اماکن ورزشی تمام تلاش خود را برای بهبود ابعاد مختلف کیفیت خدمات انجام دهند تا رضایت دانشجویان را کسب نمایند و آنها را به حضور در اماکن ورزشی و مشارکت ورزشی در دانشگاه‌ها متمایل سازند.