Yeni Nesil Kablosuz Ağ Teknolojisi: Wimax Standardının İncelenmesi - Arafat ŞENTÜRK; Zehra KARAPINAR ŞENTÜRK; Meryem ŞENTÜRK; Metin ÇİFCİ; Ekrem BAŞER (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi)
Wimax (Worldwide Interoperability for Microwave Access) teknolojisi, Wimax Forum tarafından çeşitli standartları geliştirilen, geniş alanda iletişim sağlayan bir kablosuz ağ teknolojisidir. Çalışma boyunca Wimax hakkında bilgi verilmiştir. Wimax Standartları, Wimax Şebeke Yapısı, Wimax Katmanları, Wimax Hizmet Kalitesi ve Wimax Güvenlik konularına değinilmiştir