EĞİTİM BİLİMLERİNİN EPİSTEMOLOJİK VE METODOLOJİK TEMELLERİ - Gaston Mialaret (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Paul Lapie, 1915 yılında, "Fransız Bilimi" (La Science Française) isimli yapıtında bunu açıkça onaylar: "Eğitim biliminin ana çizgileri belirlenmiştir. Eğitim bilimi pozitif bilimlerden ödünç aldığı yöntemleri kullanır. Pedagojik teoriler, bugüne değin ya metafizik hipotezlerden, ya edebi metinlerden ya da politik planlardan türetiliyorlardı. Bu teoriler, günümüzde, psikoloji ve sosyoloji yasalarının doğal sonuçları olarak ortaya çıkmaktadırlar.”