اثر انحرافات صفحه فرونتال زانو بر نوسانات پاسچر و کینماتیک گامبرداری نوجوانان پسر فعال - داود شعبانی; یحیی سخنگویی; حسن متین همایی (Majallah-i Dānishkadah-i Pizishkī-i Dānishgāh-i ̒ Ulūm-i Pizishkī-i Mashhad.)
اختالالت ساختاری زانو میتواند منجر به تغییر استراتژیهای حرکتی و کنترل پاسچر بدن شود. هدف از این مطالعه، بررسی و مقایسهیالگوهای گامبرداری و تعادل در سه گروه زانوی پرانتزی، ضربدری و سالم بود. آزمودنی های این مطالعه بر اساس مقادیر زاویه Q در سه گروه12 نفره تقسیم شدند و نوسانات پاسچر آنها در سه حالت اعمال اغتشاش شامل اغتشاش بینایی اغتشاش دهلیزی واغتشاش حس عمقی مفاصلو سینماتیک مفاصل پایینتنه ی آن ها در 21 درجه آزادی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این مطالعه وجود تفاوت معنیدار در تعادل ایستا بین2گروه زانوی ضربدری با دو گروه دیگر را نشان داد. ضمن اینکه در فاکتورهای سینماتیکی، بیشترین تفاوت های معنیدار بین دو گروه سالم وزانوی ضربدری مشاهده شد. طبق نتایج این مطالعه افراد دچار زانوی ضربدری، اختالل تعادلی و حرکتی بیشتری نسبت به دو گروه زانویپرانتزی و سالم دارند و لزوم توجه به برنامههای تعادلی و حرکتی در ورزشکاران دچار این اختالل احساس میشود.