OSVRT NA DESETLJETNO SUSTAVNO ETNOLOŠKO ISTRAŽIVANJE PRIMORSKO-LIČKIH BUNJEVACA - MILANA ČERNELIĆ (Senjski Zbornik)
Autorica u radu daje kratak osvrt na desetljetna sustavna etnološka istraživanja tradicijskog nasljeđa primorskih Bunjevaca na području Senjskoga bila, Krivoga Puta, Krmpota, velebitskog Podgorja. Ta su istraživanja započela na inicijativu prof. Ante Glavičića 1999. godine, nastavila se putem projekta Ministarstava znanosti obrazovanja i sporta Republike Hrvatske Identitet i etnogeneza primorskih Bunjevaca (2002.-1006) u suradnji s Gradskim muzejom Senja. Istraživanja su se nastavila na području Podgorja i Like do 2010. godine u okviru novoga projekta Identitet i etnokulturno oblikovanje Bunjevaca (2008.-2013.), kojim su obuhvaćeni i ostali bunjevački ogranci.