ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ВИЗНАЧЕННЯ СУТНОСТІ ПОНЯТТЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ - T. D. Girchenko; J. O. Petelkina (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики)
Досліджено різні підходи до визначення сутності поняття конкурентоспроможності, запропоновано її ієрархічну модель, яку адаптовано до умов і особливостей банківського конкурентного середовища. Визначено основні фактори, що впливають на конкурентоспроможність як окремого банківського, так і банківської установи та сектору в цілому.