“AŞKA ÖVGÜ” ÜZERINE BIR DEĞERLENDIRME - Fatma Aksakal (Felsefe Dünyası)
Aşka Övgü adlı eser Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Öğretim Üyesi H. Ömer Özden tarafından kaleme alınmış daha çok yeni, henüz 5 aylık güzide bir çalışma olarak raflardaki yerini almış bulunmaktadır. Yazarın daha önce yayınlanmış birçok kitap, makale ve dergi yazıları olmakla birlikte bu çalışmasının, günümüzde özgün bir anlatıma ihtiyaç duyan “aşk” a dair birçok felsefi çalışmaya apayrı bir soluk katacağı ve bu alanda yeni yapılacak özgün çalışmalara kapı aralayacağı şüphesiz bir gerçektir. Temmuz 2020’de içerisinde aşk üzerine yapılmış iki özel söyleşinin1 de bulunduğu ilk basımıyla Bilge Kültür-Sanat Kitapevi’nden yayınlanarak okurlarıyla buluşturulan eser, tanımlanması zor olarak kabul gören “Aşk” kavramın, “aşk” ın etimolojisi ile morfolojisini, Aşk’ın epistemolojisi ve ontolojisine dayanarak ele almakta, “aşk”ın pek de gün yüzüne çıkarılmamış olan felsefi ve edebi yönünü, anlaşılır bir üslupla gözler önüne sermektedir.