Експресія прогестеронових рецепторів при багатоплідній вагітності - I.V. Poladich; O.Yu. Kostenko (Український журнал Здоров'я жінки)
На сьогодні основною причиною невиношування вагітності є гормональні порушення, зокрема прогестеронова недостатність. Сьогодні активно обговорюється роль прогестеронової недостатності в генезі акушерсько-гінекологічних втрат. Прогестерон і кількість його рецепторів відіграють ключову роль у підтримці та пролонгації вагітності. Плацента, яка є основним місцем синтезу прогестерону, являє собою значуще джерело інформації та є важливим діагностичним об’єктом. Отримані дані під час дослідження плаценти є абсолютно необхідними для розуміння етіопатогенетичних змін невиношування в разі багатоплідної вагітності.