Bir Travma Hastasının Ameliyat Sonrası Yoğun Bakım Sürecinde Roy Adaptasyon Modeli’ne Göre Yapılandırılmış Hemşirelik Bakımı: Olgu Sunumu - Emine İyigün; Esra Özden (Yoğun Bakım Hemşireliği Dergisi)
Hemşirelik bilgi ve uygulamalarını sistematik çerçevede ele almak amacıyla hemşirelik teorilerinin kullanılması; hastalara bütüncül bakım verilmesinde ve sağlık profesyonelleri arasında etkili iletişimin sağlanmasında hemşirelere rehber olmaktadır. Bu makalede Roy Uyum Modeli’ne göre travma hastası fizyolojik alan, benlik kavramı alanı, rol fonksiyon alanı ve karşılıklı bağlılık alanında değerlendirildi. Bu makalenin amacı, yoğun bakım ünitesinde bir travma hastası olgusunun Roy Uyum Modeli’ne göre yapılandırılmış hemşirelik bakımını açıklamaktır.